(0224) 79 88 22

ma t/m vr 9.00 tot 17.30 uur

Two Factor Authenticatie instellen

Extra toegangsbeveiliging activeren

Wanneer u gebruik wilt gaan maken van extra beveiliging van uw gegevens bij Office 365 raden wij u aan om TFA (Two Factor Authentication) te gaan gebruiken. Het is een extra controle stap bij het inloggen bij Microsoft, zodat niet ongemerkt iemand (een hacker) kan inloggen op uw account.

De extra controle stap kunt u op een verschillende manieren instellen, bijvoorbeeld doordat u een SMS op uw telefoon krijgt en dat u deze code dan invoert. Nog eenvoudiger is het om de Microsoft Authenticator app (gratis) te gaan gebruiken, waarop u een melding krijgt als u wilt inloggen bij Microsoft. Hieronder wordt uitgelegd hoe u dit kunt instellen op uw eigen account bij Microsoft:

STAP 1

Installeer op uw telefoon de Micrososoft Authenticator app.
(scan met uw telefoon de QR code of druk op de gele knop om de app te installeren):

MS Authenticator -Android - Playstore MS Authenticator - Apple - Appstore
GOOGLE PLAYSTORE APPLE APPSTORE
Screenshot 2023 05 17 163601

STAP 2

Ga op uw computer naar https://aka.ms/MFASetup en log in met het Microsoft account dat u extra wilt beveiligen.

Screenshot 2023 05 17 163956

STAP 3

Hier kunt u de beveiligingsinstellingen op uw Microsoft wijzigen. Kies er nu voor om de Authenticator App als verificatiemethode toe te voegen. Er zal daarna een QR code op het scherm verschijnen.

Screenshot 2023 05 17 164103

STAP 4

Scan nu de QR code (die op uw computerscherm staat) met de Authenticator App (op uw telefoon). Er vind een controle plaats die u direct kunt bevestigen.

Vanaf nu kunt u uw Authenticator App als extra controle gebruiken
bij het inloggen bij Microsoft!

Tip: u kunt ook nog een extra controle stap toe voegen, zoals SMS, zodat u altijd een reserve manier heeft om de controle stap uit te voeren.

Meer informatie?

Liever nog even de handleiding van Microsoft over het instellen/activeren van de MS Authenticator app nalezen?

Hoe gebruikt u de MS Authenticator app nadat u deze heeft ingesteld/geactiveerd?

Backup maken van uw MS Authenticator instellingen? Dat kan via een persoonlijk Microsoft account. Hierdoor kunt u op een nieuwe telefoon uw instellingen snel weer terugzetten!