(0224) 79 88 22

ma t/m vr 9.00 tot 17.30 uur

BLOG6   Zet jouw vaste nummer over op Microsoft Teams

Vervang uw kantoortelefoon door Microsoft Teams!

Bel voortaan via Microsoft Teams en doe uw vaste telefonie de deur uit!

Heb je al een Microsoft Business Standard licentie (of hoger)? Dan kun je nu met een eenvoudige upgrade ook jouw zakelijke telefoonnummer koppelen aan MS Teams. Zo kun je vanaf jouw mobieltje naar iedereen bellen, met als afzender jouw (vaste) zakelijke nummer! Een dure voip-centrale is niet meer nodig 😊.

Teams is een ultieme cloudoplossing voor onlinesamenwerking en biedt bedrijven van alle groottes de mogelijkheid om snel en efficiënt samen te werken. Met een internetverbinding en een Microsoft-licentie kun je met Teams overal en altijd aan de slag. Met één klik kun je communiceren via chat, audio, video en e-mail, zowel op desktop als mobiel. Zo blijf je altijd en overal bereikbaar.

Nu ook bellen en gebeld worden naast vaste nummer
Wat nog niet iedereen weet, is dat je met Teams ook naar externe telefoonnummers kunt bellen en op je eigen nummer gebeld kunt worden. Door jouw Teams uit te breiden met een telefoon licentie en jouw zakelijke nummer te integreren, vereenvoudig je je communicatietools. Benieuwd hoe dit werkt?

Voor veel bedrijven is het interessant om telefonie aan Teams toe te voegen. Zo kunnen medewerkers één applicatie gebruiken voor alle vormen van communicatie: bellen, videovergaderingen, chatten en samenwerken in bestanden en kanalen.

Belangrijkste voordelen van bellen via Teams
Het gebruik van de belfunctie in Microsoft Office 365 heeft meerdere voordelen:

  • Eén applicatie voor alle communicatie
  • Naadloze integratie met Office 365
  • Uitstekende smartphone-app voor bellen en vergaderen
  • Ideaal voor thuis- en hybride werkers

Telefooncentrale functionaliteiten in Teams
Teams biedt standaardfunctionaliteiten zoals dag- en nachtstand, wachtrijen, belgroepen en keuzemenu’s. Hierdoor is geen aanvullende software of hardware nodig om de bereikbaarheid van je bedrijf professioneel in te richten. Bij de implementatie verzorgen wij van Buro365 de inrichting van deze functionaliteiten voor u. Met de juiste licenties kun je tot 25 verschillende groepen, wachtrijen en keuzemenu’s gebruiken zonder extra kosten.

Hoe werkt bellen via Teams voor de gebruiker?
Als je telefonie toevoegt aan Microsoft Teams, krijgt de gebruiker een telefoonknop met dialpad in het tabblad oproepen, samen met extra opties in de oproepinstellingen.

 Teams softphone (dialpad)
Office 365-gebruikers zijn waarschijnlijk al bekend met de Teams-app voor video vergaderen en chatten. Wanneer je vaste lijnen toevoegt aan Teams, verschijnt er een dialpad in het tabblad “Oproepen”. Hier kun je telefoonnummers invoeren, typen of kopiëren en plakken. Door op de belknop te klikken, bel je naar het ingevoerde nummer.

Tip: Voeg je meest gebruikte contacten toe aan de snelkies-optie voor eenvoudig doorverbinden en chatten vanuit het tabblad oproepen.

Een gesprek voeren of beheren in Teams
Nadat je een nummer hebt ingevoerd en op de belknop hebt geklikt, zet Teams je gesprek op. Bij een inkomend gesprek ontvang je een pop-up met een groene knop om op te nemen en een rode knop om te weigeren. Tijdens een gesprek kun je via het menu een gesprek in de wacht zetten, doorverbinden naar een collega of een collega toevoegen. Je kunt opnemen via jouw headset van de computer, maar ook gewoon met jouw mobieltje!

Handig: Gebruik het icoon naast de puntjes om deelnemers toe te voegen aan het gesprek.

De Teams-app op je smartphone
Een groot voordeel van bellen via Teams is dat alle functionaliteiten ook beschikbaar zijn in de smartphone-app van Teams. De gesprekskwaliteit is uitstekend bij een goede WiFi- of 4G-verbinding. Bovendien zorgt de app voor een duidelijke scheiding tussen privé- en zakelijke gesprekken. Zo kun je overal oproepen ontvangen op jouw zakelijke nummer, maar je kunt ook via jouw mobieltje naar buiten bellen met als afzender jouw zakelijke kantoornummer!

Oproepinstellingen
In Teams kun je via "Account beheren" je instellingen aanpassen. Hier kun je je aanmelden of afmelden voor wachtrijen en belgroepen. De overige oproepinstellingen zijn standaard en bepalen hoe, wanneer en waar je bereikbaar bent en hoe inkomende oproepen worden afgehandeld als je niet beschikbaar bent.


MS Teams Phone als uitbreiding te koop bij Buro365!
U kunt bij Buro365 uw Microsoft 365 Business Standard of Microsoft 365 Business Premium licentie uitbreiden met de MS Teams Phone licentie. Informeer bij ons naar de mogelijkheden! Of maak een online afspraak met ons en laat je adviseren, we doen dat graag!

support@buro365.nl