(0224) 79 88 22

ma t/m vr 9.00 tot 17.30 uur

BLOG8   Terug in de tijd met Microsoft 365 BACKUP

Dataverlies? Ik wou dat ik terug kon in de tijd ….

Microsoft 365 Backup: Uw redder in nood bij dataverlies

In de huidige digitale wereld is gegevensverlies een reëel risico voor elk bedrijf, groot of klein. De dreiging van ransomware en andere cyberaanvallen groeit met de dag, en een enkele aanval kan desastreuze gevolgen hebben. Gelukkig biedt Microsoft 365 Backup een robuuste oplossing om uw gegevens veilig te stellen. Of het nu gaat om e-mails, bestanden op OneDrive, SharePoint-documenten of (binnenkort) zelfs MS Teams-gesprekken, met een betrouwbare back-up kunt u altijd terug in de tijd gaan naar toen alles nog goed was. Uw eigen teletijdmachine van Microsoft.

Waarom Microsoft 365 Backup?
Het belang van een goede back-upstrategie kan niet genoeg benadrukt worden. Ransomware is een van de grootste bedreigingen van dit moment. Wanneer uw systemen geïnfecteerd raken, kunnen al uw bestanden versleuteld worden, waardoor ze onbruikbaar zijn totdat u losgeld betaalt. Maar zelfs dan is er geen garantie dat u de toegang tot uw bestanden terugkrijgt. Ook in andere gevallen van dataverlies kunt u met Microsoft Backup terug in te tijd om uw gegevens terug te halen.

Microsoft 365 Backup biedt een uitgebreide back-upoplossing voor al uw belangrijke gegevens:

  • Mailboxen - Alle inkomende en uitgaande e-mails, contactpersonen en agenda-items worden veilig opgeslagen.
  • OneDrive - Uw persoonlijke bestanden en documenten die zijn opgeslagen in OneDrive zijn beschermd.
  • SharePoint - Bedrijfsdocumenten en samenwerkingsprojecten die op SharePoint zijn opgeslagen, worden geback-upt.
  • MS Teams (binnenkort beschikbaar) - Gesprekken, gedeelde bestanden en andere belangrijke teaminformatie zullen binnenkort ook worden meegenomen in de back-up.

Bescherming tegen ransomware (en dataverlies)
Wanneer ransomware toeslaat, worden uw bestanden beschadigd en vaak ontoegankelijk gemaakt. Dit kan uw bedrijfsvoering ernstig verstoren en leiden tot verlies van klantvertrouwen en financiële schade. Met Microsoft 365 Backup kunt u uw bestanden echter herstellen naar een eerdere, niet-geïnfecteerde staat. Dit betekent dat u eenvoudig kunt teruggaan naar een tijdstip vóór de aanval, toen alles nog goed was. Hiermee beperkt u het dataverlies tot een kleine periode.

Het terugzetten van bestanden is eenvoudig en efficiënt, waardoor u snel weer operationeel bent zonder afhankelijk te zijn van de grillen van cybercriminelen. Deze mogelijkheid om “terug in de tijd” te gaan, geeft een geruststellend gevoel van controle en veiligheid.

Een veilig gevoel
Het hebben van een betrouwbare back-upstrategie geeft een veilig gevoel, wetende dat uw gegevens altijd beschermd zijn, ongeacht wat er gebeurt. U hoeft zich geen zorgen te maken over gegevensverlies door een menselijke fout, technische storing of een kwaadaardige aanval. Met Microsoft 365 Backup weet u dat uw informatie altijd beschikbaar is en dat uw bedrijfsvoering niet onnodig onderbroken wordt.

De back-upoplossing is niet alleen een verzekeringspolis tegen rampen, maar ook een krachtig hulpmiddel voor gegevensbeheer. Het stelt u in staat om gemakkelijk toegang te krijgen tot oudere versies van documenten, verwijderde e-mails te herstellen en belangrijke informatie veilig te archiveren.

Conclusie
In een tijd waarin cyberdreigingen continu evolueren, is het essentieel om proactieve maatregelen te nemen om uw gegevens te beschermen. Microsoft 365 Backup biedt een uitgebreide en betrouwbare oplossing voor het veiligstellen van uw mailboxen, OneDrive, SharePoint en binnenkort zelfs MS Teams. Het stelt u in staat om snel te herstellen van aanvallen zoals ransomware, waardoor u altijd kunt teruggaan naar toen alles nog goed was.

Investeer in uw gemoedsrust en de continuïteit van uw bedrijfsvoering met Microsoft 365 Backup. Met deze robuuste back-upoplossing kunt u met een veilig gevoel blijven werken, wetende dat uw gegevens altijd beschermd zijn en beschikbaar blijven, ongeacht de omstandigheden.

Meer informatie?
Informeer bij ons naar de mogelijkheden en de kosten voor deze Backup mogelijkheid van Microsoft. We helpen u graag.

support@buro365.nl