(0224) 79 88 22

ma t/m vr 9.00 tot 17.30 uur

BLOG5   Copilot Microsoft365

Copilot nu beschikbaar als uitbreiding op uw Microsoft365 licentie!

Laat Copilot, de nieuwe AI bot van Microsoft, u helpen in Microsoft 365!

De nieuwe mogelijkheden die AI biedt zijn we allemaal nog aan het ontdekken en ondertussen lanceert Microsoft haar nieuwe product Copilot als nieuwe hulp in het bekende Microsoft Office pakket. Wij hebben de eerste Copilot getest in Microsoft365 en denken dat dit niet zomaar een speeltje is maar dat u uw werk echt veel makkelijker kunt gaan organiseren!

Copilot in Word
De eerste functie die gelijk in het hoog springt is dat Copilot teksten kan herschrijven, verbeteren en zelfs stukken tekst voor je kan maken. Stukje tekst selecteren en “rewrite” kiezen via de in het oog springende Copliot icoon en hup, een nieuw stuk tekst verschijnt.

Samenvatting & vragen stellen
Wanneer je een lang stuk tekst in Word opent, kun je Copilot vragen om de tekst voor jou samen te vatten. En dat doe Copilot verrassend goed! Dat scheelt mij heel veel leeswerk! Ik kan ook inhoudelijke vragen stellen over het word document en Copilot geeft dan antwoord op mijn vraag op basis van de tekst die ik voor mij zie. Hoe handig is dit!?

Call to action
Heb ik in mijn Word document wel een duidelijke conclusie en misschien “call-to-action” geschreven? Laat Copilot het jou adviseren en het ook gelijk schrijven 😊. Wauw, hoe snel maak ik op deze manier veel betere documenten?

Copilot in Office.com
Je kunt Copilot in jouw online Office365 omgeving vragen wat binnen jouw organisatie bekend is over een bepaald onderwerp. Je krijgt dan direct een samenvatting van de huidige situatie over dat onderwerp, van agendapunten tot gespreksnotitie, tot bepaalde acties. En bij alles netjes referenties waar documenten en bronnen van die data staan. Wauw. Superhandig.

Copilot in e-mails
In e-mails kun je op de knop “Summarize this e-mail” drukken en Copilot maakt een beknopt en overzichtelijk verslag van een lang e-mail-gesprek dat je hebt gehad met meerdere mensen. In de samenvatting zie je ook weer linkjes naar de bronnen, zodat je de originele tekst kunt bekijken in de e-mail. Erg handig en snel!

Copilot beschikbaar in beperkt aantal talen
Op het moment van schrijven van deze BLOG is Copilot nog in een beperkt aantal talen beschikbaar, waaronder; Engels en Duits. Nederlands is nog niet beschikbaar, maar wordt natuurlijk wel verwacht. Tot die tijd zal het voor veel Nederlandse ondernemingen, die zich voornamelijk op de Nederlandse markt richten, nog niet interessant zijn.

Copilot als losse licentie te koop bij Buro365!
Vanaf nu is Copilot als losse licentie te koop boven op uw Microsoft 365 Business Standard of Microsoft 365 Business Premium licentie. Informeer bij ons naar de mogelijkheden! Of maak een online afspraak met ons en laat je adviseren, we doen dat graag!

support@buro365.nl